Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برنامه سلام صبح به خیر شبکه۳ سیما- در بیستمین سالروز #بم با دکتر مهدی زارع ۵-۱۰-۱۴۰۲
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
برنامه چرخ شبکه ۴ سیما- در بیستمین سالروز #بم با دکتر مهدی زارع ۵-۱۰-۱۴۰۲
مراسم رونمایی از کتاب گفتگوها با زنده یاد مهندس معین فر در گفتگو با دکتر مهدی زارع : زلزله شناسی در ایران ، نگارستان اندیشه :
به ترتیب ارایه در مراسم: سخنان دکتر مهدی زارع : https://www.aparat.com/v/5o7kR / سخنان استاد یوسف ثبوتی : https://www.aparat.com/v/EZotc / سخنان استاد فریدون سحابی : https://www.aparat.com/v/HPyTD / سخنان مهندس میر علیرضا مهنا : https://www.aparat.com/v/ts32n / سخنان دکتر محمد شکرچی زاده : https://www.aparat.com/v/AOkyW / سخنان مهندس احمد نادر زاده : https://www.aparat.com/v/DX6SR
Audio
گفتگو با شادروان استاددکتر فتح الله مضطرزاده - 1325-1402 خداش بیامرزاد . - گنجینه صوتی فرهنگستان علوم اسفند 1400؛ گفتگو کننده : مهدی زارع
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
برنامه تهران بیست ١٤٠٢.١٢.١٩ شبکه تهران سیما، دکتر مهدی زارع در مورد مساله #زلزله و گسلش در تهران و #حریم گسل شمال #تهران در #ولنجک و محل ساخت هتل سی طبقه در بلوار دانشجو، و فرونشست زمین در جنوب تهران در منطقه شهریار و ورامین و ارتباط آن با حفر چاه های عمیق و تخلیه سفره های آب زیرزمینی و تحریک لرزه خیزی در پیرامون گسلها https://www.aparat.com/v/eQFYj
https://lnkd.in/d7by6Wtw.
بارش ها نمی تواند تاثیر بسزایی بر سیراب کردن سفره های زیرزمینی داشته باشد - مصاحبه رکنا 27-12-1402
مهدی زارع زمین شناس در این خصوص به خبرنگار اجتماعی رکنا گـفت: به دلیل #خشکسالی های طولانی #بارش ها نمی تواند تاثیر خوبی در سیراب کردن سفره های زیر زمینی داشته باشد در همه مناطقی که خشکسالی اتفاق می افتد به تدریج یک قشر نفوذ ناپذیر شکل می گیرد که مانع نفوذ آب در زمین می شود... این موضوع باعث ایجاد مشکلات فراوانی در #محیط_زیست ،مانند بروز سیلاب ، به دلیل تشکیل لایه های غیر قابل نفوذ روی خاک می شود. به طور مثال در دریاچه ارومیه یک قشر نمک و رسوبات در کف آن تشکیل شده که همین رسوبات مانع نفوذ آب به لایه های زیرین و سفره های زیر زمینی می شود..
این زمین شناس هشدار داد: در بخش هایی ازدریاچه ارومیه تا 7 متر با رسوبات پر شده و همین موضوع باعث می شود حتی اگر ارتفاع آب که ممکن است تا 4 یا 5 متر باشد هیچ تاثیری در احیای دریاچه ارومیه نداشته باشد...به نسبت سال‌های گذشته پاییز امسال از سال های گذشته هم خشک تر بود مخصوصا در برخی مناطق مرکزی کشور...عملا در چهارمین سال خشکسالی های گسترده در ایران هستیم. ....یکی از روش های مدیریت آب، سد سازی است که زیادی هم در آن افراط کردند و همین موضوع باعث شد تا مخازن سد تا حدی پر نشود. از ابتدای دهه 80 تقریبا همیشه نیمی از مخازن سدهای ایران خالی از آب بوده است.
زارع تاکید می کند: در برابر سد سازی، آبخیزداری، توسعه جنگل ها و اصلاح زمین یکی دیگر از روش های مدیریت منابع آب است که نیاز به سرمایه گذاری های ملی دارد و تا کنون در این حوزه هم اقداماتی شده است ولی با تغییر کاربری در مناطق جنگلی تاثیر این روشها را کاهش داده است.
صدمه بزرگراه همت و زین الدین به جنگل چیتگر و منابع آب و خاک
وی در عین حال با اشاره به دست اندازی به حریم جنگل ها و منابع طبیعی در همین 20 ساله اخیر ادامه داد: تبدیل و تغییر کاربری باغات به مناطق مسکونی و شهرک سازی ها به طور گسترده در جنگل های شمال و شهرک سازی هایی که در این مناطق به طور مداوم صورت گرفته و ادامه دارد شاهد حذف به مرور جنگل ها برای توسعه مناطق مسکونی و تفریحی و لطمه زدن به منابع طبیعی آب و خاک هستیم.. در شهر تهران هم با ایجاد بزرگراه همت و زین الدین در مناطق جنگلی چیتگر که دست ساز انسان بود به منظور الزام حل گره های ترافیکی منجر به حذف چهره جنگلی و آسیب به منابع آب و خاک شده است.
دکتر زارع مداخلات انسانی را بزرگترین خطر محیط زیست دانست و اظهار داشت: برای مدیریت آب در کشور اقدامات خوبی داشته ایم اما در کنار آن اقدامات بد فراوانی هم انجام شده است.
تصویر دریاچه ارومیه پر آب / دریاچه پر آب می ماند؟



🔸 مهدی زارع زمین شناس در این خصوص به خبرنگار اجتماعی رکنا گـفت: به دلیل خشکسالی های طولانی بارش ها نمی تواند تاثیر خوبی در سیراب کردن سفره های زیر زمینی داشته باشد در همه مناطقی که خشکسالی اتفاق می افتد به تدریج یک قشر نفوذ ناپذیر شکل می گیرد که مانع نفوذ آب در زمین می شود.

@Rokna_NEWS
zare-seyl-CC-farhang-imeni-1999.pdf
940.4 KB
سیل های فروردین و اردیبهشت 1398 و #تغییرات_اقلیمی در ایران، نگاه ویژه به #سیلاب در استان #خوزستان

نویسنده:

مهدی زارع

فصلنامه فرهنگ ایمنی، پیاپی 29 (پاییز و زمستان 1399)

magiran.com/p2273773
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-985390
مهدی زارع زمین شناس در گفت و گو با رکنا مطرح کرد؛

سالانه 40 سانتیمتر #فرونشست زمین در سه استان ایران/ 200 شهر در وضعیت بحرانی/ چاه های غیر مجاز عامل اصلی فرونشست
مهدی زارع زمین شناس،درباره فرونشست ها در ایران گفت:تهران بالاترین نرخ فرونشست در ایران را دارد و ایران 5 برابر نرم جهانی در سال دچار فرونشست می‌شود.
https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-925113 مروری بر #زلزله با بزرگای ۷.۴ #تایوان ، مهدی زارع ، روزنامه شرق ۱۴۰۳.۱.۱۸
🔘 نظر دکتر مهدی زارع در پاسخ به پرسش کانال روان‌پزشکی تروما؛ فروردین ۱۴۰۳:

«به نظر شما وضعیت مدیریت بحران‌ها و مخاطرات طبیعی در ایران چگونه است؟»
-
sharghdaily.com/fa/tiny/news-926964 #فرونشست تدریجی و لرزه‌های پی‌درپی : آیا #زلزله #نیویورک با حذف یخچال‌ها مرتبط بود؟ مهدی زارع ، روزنامه شرق ۱۴۰۳.۱.۳۰
به نام دوست که هر چه هست از اوست
برای بزرگداشت استاد گرامی مان شادروان پروفسور بیژن اسفندریاری استاد ژئوشیمی۰ زمین شناسی دانشگاه تهران جمعی از دانشجویانش در مدت حدود ۵۰ سال تدریس او در دانشگاه های مختلف کشوردر فضای مجازی گرد هم می آییم : ساعت ۱۹ تا ۲۱ روز شنبه ۱۴۰۳.۲.۲۹ به وقت ایران، برابر با ۱۸ مه ۲۰۲۴ ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰ صبح به وقت غرب آمریکای شمالی در گوگل میت
https://calendar.app.google/UUzxYMPzo7Ly7qiw7
برای هماهنگی و ارسال عکس، ویدیو و خاطره برای این مراسم با این ای میل در تماس باشید: [email protected]
https://www.entekhab.ir/003Hac
مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله درباره احتمال زلزله در کلانشهر‌های تبریز، اصفهان و شیراز اشاره کرد: ما در شهر تبریز زلزله‌های کوچک به سمت شمال غربی تبریز را داشتیم. گسل تبریز بیشترین میزان لغزش را در طول تاریخ داشته است. از ۱۷۸۰ تا کنون که ۳۴۴ سال می‌گذرد، در آنجا زلزله مهمی رخ نداده است. به طور متوسط در محدوده تبریز هر ۲۰۰ سال می‌توان انتظار یک زمین لرزه بزرگ داشت. در اصفهان لرزه کمتر است، اما برداشت شدید آب زیرزمینی گسل‌های موجود در آنجا را تحریک کرده است. در شیراز ماجرا متفاوت است و زلزله‌های کوچکی بین شیراز و کازرون اتفاق افتاده و انتظار اتفاق مهمی در شیراز می‌توان داشت.


خطر جدی زلزله کماکان برای شهرهاییست که بیشترین جمعیت را دارند. این شهر‌ها به ترتیب شامل تهران، کرج، تبریز و مشهد است که بیشترین اثر منفی را از هرنوع زلزله احتمالی دریافت می‌کنند. از نظر فرونشست زمین هم این چهار شهر شرایط خوبی ندارند. اطراف تهران، کرج و شمال مشهد و جنوب غربی تبریز در معرض مقادیر مختلفی از فرونشست هم هستند. با برداشت شدید آب زیرزمینی از دشت‌های اطراف شهر‌ها، فرونشست جدی‌تر شده است. برداشت آب زیرزمینی فقط به فرونشست هم خلاصه نمی‌شود و روی گسل‌های فعال و تحریک آن‌ها اثر می‌گذارد. بررسی‌های ما در اطراف تهران نشان می‌دهد که نشست زمین در نقاطی که گسل فعالس دارند، تمرکز زلزله‌های کوچک تا متوسط را می‌بینیم؛ بنابراین یک همبستگی بین زمین لرزه و فرونشست برقرار است.


#زلزله #تهران
2024/05/15 05:43:05
Back to Top
HTML Embed Code: